Politie

Hoe doet u melding van overlast?

Hoe doet U het beste een melding van overlast?
U belt 0900-8844 en doet een melding van overlast. Echter, alleen de melding is niet voldoende. Een signalement en een omschrijving van de situatie waarin de overlast veroorzakers de overlast veroorzaken is noodzakelijk zodat als de politie ter plaatse komt de juiste personen aangesproken kunnen worden. Dus als het een groep jongeren met brommers betreft geef dan de kleuren en soort kleding door als ook de kleur en soort brommer en het aantal personen. Als een groep mensen rondom een auto hangt met luide muziek probeer het kenteken, kleur en type auto plus het aantal mensen en wat zij aan hebben door te geven.

Voorkom diefstal van uw brommer of fiets

Helaas komt het steeds vaker voor dat in Westwijk fietsen en brommers gestolen worden (ook uit tuinen). Daarom enkele tips van de politie ter voorkoming van diefstal van Uw brommer of fiets:

  • Zet Uw brommer of fiets aan een vast voorwerp
  • Stal Uw brommer of fiets uit het zicht
  • Haal het kenteken en waardevolle spullen uit het opbergvak
  • Zet de kentekenplaat vast met potnagels
  • Meld vreemde zaken (kentekens, signalementen) bij de politie

De politie Amstelveen heeft twee bureaus in Amstelveen.

Het bureau Noord is verantwoordelijk voor het gebied ten noorden van de snelweg A9. Het bureau Zuid is verantwoordelijk voor het gebied ten zuiden van de A9.

Politie bureau Noord
Gerard Doulaan 2
1181 WS Amstelveen
www.politie-amsterdam-amstelland.nl

Politie bureau Zuid
Zetterij 6
1185 ZZ Amstelveen
www.politie-amsterdam-amstelland.nl

De buurtregisseur
Iedere wijk heeft een eigen buurtregisseur. Dit is een speciaal opgeleide deskundige, die zich inzet voor optimale veiligheid en leefbaarheid in de wijk. Deze heeft hierbij een handhavende- en adviserende taak. Het liefst werkt hij nauw samen met bewoners en overige instanties om samen tot concrete resultaten te komen.
Buurtregisseur

Buurtregisseur
Naam: Frits Kraamwinkel
Werkgebied: Westwijk
Postadres: Politie Zuid
Telefoon: 0900-8844
Fax: (020) 559 29 75
E-mail: frits.kraamwinkel@amsterdam.politie.nl